Μπορεί να μπήκε ήδη ο Σεπτέμβρης... ποιος λέει όμως ότι το καλοκαίρι τελείωσε;
Ο «Ελληνικός Κόσμος» παρατείνει φέτος λίγο τις καλοκαιρινές διακοπές στην πόλη, για το διάστημα από 5 έως 9 Σεπτεμβρίου 2011.

Επιλέγουμε ημέρες από τα δύο φετινά μας δεκαήμερα και συνεχίζουμε τα ταξίδια στο χώρο και στο χρόνο αξιοποιώντας τη «Θόλο» και τις εκθέσεις. Ανασκάπτουμε και φέρνουμε στο φως στοιχεία από τους Ίνκας και τους Αζτέκους. Ταξιδεύουμε με την τριακόντορο για να συναντήσουμε τους Βίκινγκς και τις ιστορίες τους, γινόμαστε καλλιτέχνες σε ένα πενθήμερο γεμάτο δράση, διασκέδαση, γνώση και παιχνίδι...
Το φθινόπωρο μπορεί να περιμένει!!!

 

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011
Καλλιτέχνες γινόμαστε, στην έμπνευση αφηνόμαστε... και την πρώτη ημέρα ζωγραφίζουμε, ζωγραφίζουμε, ζωγραφίζουμε! Πιάνουμε τα πινέλα και ανακατεύουμε τα χρώματα. Τα κατορθώματά μας γίνονται πίνακες, όπως αυτοί που κάποτε στόλιζαν την Ποικίλη Στοά στην Αρχαία Αγορά! Να στολίσουμε θέλουμε κι εμείς το εργαστήρι μας!
«Θόλος»: «Η Αθηνά στην Αρχαία Αγορά»

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011
Κι από το εργαστήρι μας, κατευθείαν στη θάλασσα! Από την Αθήνα και τον Πειραιά, ταξιδεύουμε στη Μίλητο με μια τριακόντορο. Αυτή τη φορά δε θα γνωρίσουμε μόνο τους φιλόξενους κατοίκους της πόλης, αλλά -τι έκπληξη!- οι Βίκινγκς μάς περιμένουν.
«Θαλασσοπόροι μιας άλλης εποχής»
«Θόλος»: «Διαδραστική περιήγηση στην αρχαία Μίλητο»

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011
Η Γη θα μας δώσει το υλικό κι εμείς θα το μετατρέψουμε σε κάτι δικό μας. Αλλά προσοχή... μην καταστρέψουμε και το περιβάλλον!
«Γη: ένας πλανήτης ζωντανός - ηφαίστεια και σεισμοί...»
«Θόλος»: «Η Γη είναι το σπίτι μας»

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011
Πόσα μυστικά όμως κρύβονται στη γη; Θα τα ανακαλύψουμε με τα εργαλεία και τη χαρά ενός αρχαιολόγου. Μύθοι και ιστορίες των Μινωιτών έρχονται στο φως και ακολουθούν αυτές των Μάγιας και των Αζτέκων.
«Αναπαράσταση μιας ανασκαφής»
«Κιβωτός»: «Συναρμολογήστε τα αγγεία»
«Θόλος»: «Διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά»

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011
Χαλκός, όπως τον παλιό καιρό, για να αποτυπώσουμε πάνω του ανθρώπους, ζώα ή ό,τι άλλο μας έρθει στο μυαλό. Νομίσματα έτοιμα να τα «κόψουμε» στο μέγεθος και την αξία που θέλουμε. Τα νομίσματά μας αποκτούν άλλη διάσταση, καλλιτεχνική...
«Ιστορίες νομισμάτων - Αφηγήσεις πόλεων»
«Τα νομίσματα διηγούνται»
«Θόλος»: «Περιήγηση στην αρχαία Ολυμπία»

 

Μόνο για το 5νθήμερο 5-9 Σεπτεμβρίου 2011
Κόστος συμμετοχής: 150 ευρώ
Ημερήσιο κόστος: 30 ευρώ

 

copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ