Θεματική Ενότητα:

«Οι Θεοί του Ολύμπου πάνε διακοπές»

Καλοκαίρι 2018, για πρώτη φορά στα χρονικά συνέβη κι όποιος θέλει  το πιστεύει!

 

Η κατοικία των θεών, ο Όλυμπος, έχει ερημώσει. Οι θεοί αποφάσισαν, επιτέλους, να πάνε διακοπές και να επισκεφθούν αγαπημένους προορισμούς. Τα σχέδια τους, όμως, ανατρέπονται ! Ένα απρόσμενο γεγονός έρχεται να ταράξει την ανεμελιά των διακοπών τους και να θέσει σε κίνδυνο την κυριαρχία τους στον Όλυμπο. Ποιος είναι αυτός που με δόλο προσπαθεί να αρπάξει την εξουσία από τα χέρια τους; Δέκα μέρες είναι αρκετές για να ανακαλύψουμε όλη την αλήθεια; Γεμίζουμε τις αποσκευές μας με φαντασία, θάρρος και αποφασιστικότητα κι ερχόμαστε στον «Ελληνικό Κόσμο» για να λύσουμε αυτό το μυστήριο!

Ημέρα 1η:

Καλώς ορίσατε στον «Ελληνικό Κόσμο». Ένα ακόμη «Καλοκαίρι στην Πόλη» ξεκινά. Οι θεοί του Ολύμπου είναι οι πρωταγωνιστές του φετινού καλοκαιριού. Είσαστε σίγουροι ότι τους γνωρίζετε όλους καλά;  Με παιχνιδιάρικη διάθεση γινόμαστε, θεοί και παιδιά, μια παρέα. Είναι, όμως, όλοι οι θεοί μαζί μας; Ας ξαναμετρηθούμε!

Ημέρα 2η:  

Το σύνθημα  της εκκίνησης έχει δοθεί. Πρώτος σταθμός μας η αρχαία Ολυμπία, από όπου ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες.  Ο Δίας μαζί με την  Ήρα βρίσκονται ήδη εκεί για να παρακολουθήσουν τους αγώνες που γίνονται προς τιμήν του. Περιπλανιόμαστε μαζί τους στην αρχαία πόλη, αποκαλύπτουμε τα μυστικά της και προετοιμαζόμαστε σωματικά και πνευματικά στα χνάρια των μεγάλων αθλητών.

Ημέρα 3η: 

Αθλητικοί αγώνες διοργανώνονται και στην πόλη της Αθήνας, όπου έχουν επιλέξει να κάνουν τις διακοπές τους, η θεά Αθηνά και ο θεός Ποσειδώνας. Εξερευνούμε  μαζί τους  τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και γιορτάζουμε με όλη την πόλη τα Μεγάλα Παναθήναια. Ο πέπλος της θεάς Αθηνάς μοιάζει με πέπλο μυστηρίου που καλύπτει όλη την πόλη.

Ημέρα 4η: 

Το θεϊκό δίδυμο, Άρτεμις και Απόλλωνας, επιστρέφουν στις ρίζες του, στην Δήλο, στην καρδιά των Κυκλάδων και μαζί τους γνωρίζουμε τον ξακουστό Κυκλαδικό πολιτισμό. Ταξιδεύουμε στα βάθη της Προϊστορίας, όπου ένα δελφίνι μας οδηγεί στο Ιερό του Απόλλωνα, στην Μίλητο. Μήπως η μαντική τέχνη του Απόλλωνα μας βοηθήσει στη λύση του μυστηρίου;

Ημέρα 5η: 

Ακολουθώντας τον Μαίανδρο ποταμό θα οδηγηθούμε σε μια πόλη που μοιάζει να κρέμεται σαν δώρο από τον ουρανό, στην Πριήνη. Στο ψηλότερο σημείο της, δύο θεές, η θεά Δήμητρα και Περσεφόνη μας περιμένουν για να μας ξεναγήσουν στην πόλη. Η Περσεφόνη φαίνεται ιδιαίτερα προβληματισμένη. Το μυστήριο συνεχίζεται.

Ημέρα 6η: 

Έχετε φανταστεί ποτέ πως ήταν μια τυπική κατοικία της αρχαιότητας. Η περιέργεια μας οδηγεί στο σπίτι του Ερμογένη, όπου μας υποδέχεται η θεά Εστία. Μυρωδιές της Ανατολής αναδύονται από κάθε γωνιά του σπιτιού και μας ταξιδεύουν στην Κωνσταντινούπολη, στο σταυροδρόμι Ανατολής &  Δύσης.

Ημέρα  7η: 

Ένας θεός από μέταλλο και φωτιά, ο Ήφαιστος, ο θεϊκός σιδηρουργός, κάνει βόλτα στην καρδιά της αρχαίας πόλης, στην Αγορά της Αθήνας. Ακούει ρήτορες , πολιτικούς και φιλοσόφους αλλά βλέπει και «σπουδαίους» αρχαιολόγους, οι οποίοι φέρνουν στο φως πολύτιμα ευρήματα που μας οδηγούν όλο και πιο κοντά στην ολοκλήρωση της αποστολής μας.

Ημέρα 8η:

Το νησί της Μήλου ομορφαίνει ακόμη περισσότερο με την άφιξη της θεάς Αφροδίτης. Φήμες λένε ότι στο νησί βρέθηκε άγαλμα τόσο όμορφο όσο εκείνη. Λέτε να είναι αλήθεια; Άραγε πως μπορεί ένα έργο τέχνης να συνδέεται με την εξιχνίαση του δικού μας μυστηρίου;

Ημέρα 9η: 

Παύσατε πυρ. μετά από έναν χειμώνα γεμάτο δράση, ήρθε η στιγμή για τον θεό Άρη να χαλαρώσει. Η αγάπη των ανθρώπων για την Ειρήνη τον προβληματίζει και τον οδηγεί στο θέατρο της Επιδαύρου. Άραγε, οι τέχνες θα μπορέσουν να του δώσουν τις απαντήσεις που ψάχνει και να συμπληρώσουν το πάζλ της δικής μας αναζήτησης;

Ημέρα 10η:

Επιστροφή στον Όλυμπο. Μετά από 10 ολόκληρες μέρες δράσης, μυστηρίου και διασκέδασης συγκεντρώσαμε αρκετά στοιχεία. Είναι, όμως, όλα όσα χρειαζόμαστε ώστε να μας αποκαλύψουν την ταυτότητα εκείνου που αναστάτωσε την ηρεμία του Ολύμπου; Ποιος κρύβεται πίσω απ΄ όλα αυτά; Ήρθε η στιγμή να το μάθουμε και να το γιορτάσουμε!

 

Ημερομηνίες:

Α' Δεκαήμερο: 18-29/6/2018

Β' Δεκαήμερο: 2-13/7/2018

Γ' Δεκαήμερο: 16-27/7/2018

Δ' Δεκαήμερο: 27/8 - 7/9/2018           


Στο ημερήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων τα παιδιά θα παρακολουθήσουν:

Παραστάσεις Θόλου:

 

Επιλεγμένες δραστηριότητες από τα Εκπαιδευτικά προγράμματα:

  • Αναπαράσταση μιας Ανασκαφής
  • Τα ζώα ζητούν το δίκιο τους
  • Ήλιος, άνεμος, νερό. ΕΝΕΡΓΕΙΑ στο μέλλον
  • Ταξίδι στην προεπαναστατική Ελλάδα
  • Στα χνάρια του μύθου, στα χρόνια της προϊστορίας
  • Μια μέρα με το Χουμ και τη Νταν
  • Ο γύρος του κόσμου σε 70 λεπτά
  • Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης
  • Φεγγαράκι μου λαμπρό

 

Και τις Εκθέσεις:

 

 copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ